«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Σχολικός Εκφοβισμός στα σχολεία;







"Δε Φοβάμαι το σχολείο"

Στο επίκεντρο της Επιστημονικής-Επιμορφωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Ζωσιμαία Παιδωγωγική Ακαδημία με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός και Εθνοπολιτισμική Ετερότητα", τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας που παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής, διευθυντής του Εργαστηρίου Γιώργος Νικολάου, κάνοντας αναφορά στα ενδιαφέροντα ευρήματα, τις ελληνικές αναφορές, αλλά και στους τρόπους πρόληψης και θεραπείας του σχολικού εκφοβισμού.
Η πρόληψη και η θεραπεία
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, τα συμπεράσματα της έρευνας μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό βοήθημα για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και την θεραπεία του, όπου εμφανίζεται. Αυτή η προσπάθεια αφορά κατά κύριο λόγο την οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα «ύπουλο» φαινόμενο που απαιτεί την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων, καθώς τα σημάδια του δεν είναι εμφανή από την πρώτη στιγμή.
Μέσα από την έρευνα αναδεικνύεται πως τα θύματα του εκφοβισμού απευθύνονται για το πρόβλημά τους κυρίως σε έναν φίλο ή έναν συγγενή. Μόλις το 30% μιλάει για το πρόβλημα στην οικογένειά του, ποσοστό μικρό. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι γονείς θα πρέπει να παρατηρούν τις συμπεριφορές των παιδιών τους στο σπίτι και το σχολείο, και να μην περιμένουν να εμφανιστούν τα πρώτα εξωτερικά σημάδια για να κινητοποιηθούν.
Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού εμφανίζεται κυρίως σε χώρους του σχολείου, όπως οι διάδρομοι και οι αυλές, και λιγότερο οι σχολικές αίθουσες. Όπως τόνισε ο κ. Νικολάου, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τέτοια φαινόμενα, ενώ κρίνεται αναγκαία η επάνδρωση των σχολείων με το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με το φαινόμενο που απειλεί να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Ελλάδα.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Το δικό τους Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα έχουν, φέτος, τα Γιάννινα, οι πύλες του οποίου ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη. «Η λίμνη των ξωτικών», όπως ονομάζεται, θα είναι το μέρος που φέτος θα κάνει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το πνεύμα το Χριστουγέννων, με τον πιο όμορφο τρόπο.

Τα ξωτικά θα τους υποδέχονται από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στο πάρκο «Λιθαρίτσια», στο κέντρο της πόλης, και θα αναλαμβάνουν την ξενάγησή τους στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης.

Οι επισκέπτες θα βρούν στο πάρκο το Εργαστήρι των Ξωτικών, με το Ταχυδρομείο-εξπρές για Βόρειο Πόλο, το Μαγικό Εργαστήρι των Κατασκευών, τον πάγκο για την Ανακύκλωση των Παιχνιδιών και των Βιβλίων, το Κουκλοθέατρο με τους καλικάντζαρους και το Δέντρο της Γης.
ioanninatoday.gr

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δημοτικό κατάστημα Αλληλεγγύης Δήμου Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 17.11.2011

ΘΕΜΑ: Ξεκινά η λειτουργία Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης- Κοινωνικά Ιατρεία και ΚΗΦΗ από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ιωαννίνων, άνοιξαν ένα κοινωνικό πολυκατάστημα, με ρούχα, παπούτσια σκεύη, μη ευπαθή τρόφιμα (ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, μακαρόνια, πάνες, παιδικές κρέμες, σαπούνια, απορρυπαντικά κλπ..

Το κατάστημα βρίσκεται στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ και θα λειτούργει με δυο μονίμους υπάλληλους και εθελοντές. Η συλλογή από τις προσφορές των συμπολιτών θα γίνεται πάλι στον ίδιο χώρο. Έκτος από τις προσφορές ο δήμος έχει ένα πόσον που θα αγοράσει μη ευπαθή τρόφιμα, αλλά ένδυση και υπόδηση μόνον από προσφορές.

Τηλ:2651077077 & 2651001045

Αρ. Λογαριασμού ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 3.010.00.35225.02-9

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συναυλία για τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά


«Για να καταξιωθείς χρειάζονται δύο υπογραφές: μία από τους μουσικούς και μία από τον κόσμο» είχε πει ο Πετρο-Λούκας Χαλκιάς.

Εκατοντάδες φίλοι της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κατέκλυσαν την αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» στα Γιάννινα, για να τον δουν και να τον απολαύσουν. «Η Ήπειρος του Πετρο-Λούκα Χαλκιά», η συναυλία με τίτλο που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή Πολιτισμού. Ο μεγάλος κλαρινίστας, σε μια βραδιά γεμάτη ουσία και συγκίνηση, έπαιξε «σαν να ήταν σαράντα χρόνια πριν», όπως τόνισε στο τέλος. Μαζί με τον εξαίρετο τραγουδιστή Αντώνη Κυρίτση, οδήγησαν με μοναδικό τρόπο το κοινό σε μουσικές γωνιές της Ηπείρου. Παράλληλα, κείμενα από συνεντεύξεις του τα οποία αφορούσαν την καλλιτεχνική του πορεία και ανάλογο φωτογραφικό υλικό έδιναν ένα ιδιαίτερο στίγμα στην εξέλιξη της εκδήλωσης. Επίσης οι χορεύτριες του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών ερμήνευσαν τραγούδι προς τιμήν του Π. Χαλκιά. Το πέρας της εκδήλωσης επεφύλασσε την πιο συγκινητική στιγμή αφού ο κ. Πετρο- Λούκας Χαλκιάς έπαιξε ένα μοιρολόγι για τον πρόωρα εκλιπόντα κλαρινίστα Νίκο Καψάλη, ανιψιό του κ. Γρηγόρη Καψάλη και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νεότερης γενιάς μουσικών της Ηπείρου.

Δείτε τα βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=YXAMACZSPMU

http://www.youtube.com/watch?v=MDk9ZSCQLIs


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλοι οργανοπαίκτες της ηπειρώτικης παράδοσης

Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 9 μ.μ.
Μεγάλοι οργανοπαίκτες της ηπειρώτικης παράδοσης

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το τμήμα Παραδοσιακών Χορών διοργανώνουν συναυλία παραδοσιακής μουσικής προς τιμήν του Ηπειρώτη δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά.
Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο καλλιτέχνης σε ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης για όλα όσα έχει προσφέρει. Ως θεματοφύλακας της παραδοσιακής μουσικής για δεκαετίες, διασώζει τις ιδιαιτερότητές της και την αξιοποιεί προβάλλοντάς την στα πέρατα της γης. Στο τραγούδι τον συνοδεύει ο Αντώνης Κυρίτσης ο οποίος επίσης θα τιμηθεί για την προσφορά του στο ηπειρώτικο τραγούδι.
Στην ορχήστρα συμμετέχουν: Κώστας Κωσταγιώργος (βιολί), Βασίλης Τσίκας (λαούτο), Αποστόλης Παππάς (ντέφι).
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Προς αναζήτηση νέων στρατηγικών στόχων οι «Αγανακτισμένοι»

Η απομάκρυνση των διαδηλωτών από τις αμερικανικές πλατείες ίσως δώσει νέα πνοή στο κίνημα αν βρεθούν άλλες μορφές αγώνα

The New York Times

Μετά την απομάκρυνσή τους από το Πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης τα μέλη του κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» οφείλουν να απαντήσουν σε ερωτήματα που θα κρίνουν τη μελλοντική τους πορεία. Αραγε τώρα που έχασαν τη βάση τους, το κίνημα θα αποδυναμωθεί ή θα καταφέρουν να βρουν άλλες πιο προσήκουσες μορφές για να συνεχίσουν τον αγώνα τους;

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι δεν υφίσταται πλέον ανάγκη να διαδηλώνουν μπροστά στα σπίτια των πάμπλουτων, ούτε να καταλαμβάνουν πάρκα και πλατείες. Θα μπορούσαν, αντιθέτως, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τη συμμετοχή τους σε διάφορες ομάδες που δραστηριοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες και να επιτύχουν τον στόχο τους με άλλες, άμεσες πράξεις, όπως π.χ. την ανάληψη των καταθέσεων από τις τράπεζες και τη στήριξη πολιτικών που συμμερίζονται και εκφράζουν τις δικές τους απόψεις.

Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η εκκένωση των πλατειών σε Νέα Υόρκη και στις λοιπές αμερικανικές πόλεις ίσως δώσει νέα πνοή στο κίνημα που τον τελευταίο καιρό είχε επικεντρωθεί στη «διατήρηση» αυτών ακριβώς των τοποθεσιών.

Χαρακτηριστικά τη Δευτέρα, το καναδικό περιοδικό Adbusters, βασικός εμπνευστής του κινήματος ανέφερε ότι οι διαδηλωτές πρέπει να αναγνωρίσουν ότι νίκησαν και να προσπαθήσουν να χαράξουν νέα στρατηγική που θα εγγυηθεί το μέλλον τους.

Από την άλλη, πολλοί διερωτώνται κατά πόσο η εκκένωση του Πάρκου Ζουκότι προκαλεί τη φθορά του κινήματος και το κάνει να χάσει την αμεσότητά του ή την υποστήριξη που είχε στις άλλες πόλεις.

Τα λαϊκά κινήματα επηρέαζαν τις κοινωνικές αλλαγές στις ΗΠΑ τον τελευταίο αιώνα, υποστηρίζει ο δρ Γκάλστον, καθηγητής στον Ινστιτούτο Μπρούκινς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι «Αμερικανοί αγανακτισμένοι» δεν κατάφεραν να διατυπώσουν σαφή αιτήματα και διεκδικήσεις, όπως παραδείγματος χάρη, κάνει το λεγόμενο «Πάρτι Τσαγιού» που απαιτεί τροποποίηση του νόμου για την Υγεία και την Περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Από την άλλη, οι διαδηλωτές της Γουόλ Στριτ βοήθησαν, ώστε να κατανοήσει ο κόσμος τι ακριβώς συνέβαινε. Επίσης, οι «Αγανακτισμένοι» έκαναν τον απλό πολίτη να πιστέψει ότι κι αυτός μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα σε αυτή την προσπάθεια. Δεν ήταν ανάγκη να μένει αμέτοχος ή παθητικός θεατής.

Πολύ λιγότερο σαφής είναι η επίδραση που θα έχει το κίνημα στη χάραξη πολιτικής από τα αμερικανικά κόμματα. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τη στιγμή που ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί προσπαθούσαν να πιέσουν τους Ρεπουμπλικανούς να συμφωνήσουν στη φορολόγηση των πλούσιων συμπατριωτών τους. Κάποιοι Δημοκρατικοί αγκάλιασαν το κίνημα, διότι έφερε στο προσκήνιο κι έκανε ορατές τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες στις ΗΠΑ. Μάλιστα μια επιτροπή Δημοκρατικών του Kογκρέσου ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών, προκειμένου να βρεθούν εκατό χιλιάδες συνοδοιπόροι των διαδηλωτών της αμερικανικής μητρόπολης.

Τον τελευταίο μήνα, η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Κογκρέσου ανέφερε ότι το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών διπλασίασε τα εισοδήματά του τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ο Μπαράκ Ομπάμα, μάλιστα, στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του, διάγγελμα αναφέρθηκε στην έκθεση και την οικονομική ανισότητα, τονίζοντας ότι ασκούνται σοβαρές πιέσεις στη μεσαία τάξη.

Το μήνυμά τους

Κάποιοι Ρεπουμπλικανοί προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους διαδηλωτές ως ακροαριστερούς ταραξίες. Ολα αυτά υποδεικνύουν ότι το μήνυμα των «Αγανακτισμένων» της Νέας Υόρκης «έπιασε τόπο», παρότι το ίδιο επέλεξε να απορρίψει τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα. Ο δρ Γκάλστον προβλέπει ότι ακόμα και μετά την απομάκρυνση των διαδηλωτών, τα θέματα που έθεσαν στο προσκήνιο θα εξακολουθήσουν να προβληματίζουν την κοινή γνώμη. «Η πραγματικότητα που έβαλε κάτω από τα φώτα των προβολέων το κίνημα είναι πολύ σημαντική και δεν πρόκειται να ξεχαστεί».

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πολυτεχνείο 2011

Αθήνα 14/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολυτεχνείο 2011

Τριάντα οχτώ χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας.

Η ιδιότυπη οικονομική κατοχή που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια, το ΔΝΤ και η Ε.Ε. στον ελληνικό λαό, με τη συνενοχή των Κυβερνήσεων που υλοποιούν τις πολιτικές τους, μπορεί να ανατραπεί μόνο με μαζικούς κοινωνικούς πανεργατικούς αγώνες, οι οποίοι θα έχουν άμεση αναφορά και συσχέτιση με τα αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία.

Καλύτερη τιμή στο Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

Ας κατέβουμε λοιπόν όλοι στους δρόμους.

Ας διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Ας ανατρέψουμε τις επικίνδυνες αντιλαϊκές πολιτικές

Ας θυμηθούμε εκείνους τους νέους, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ιδρύθηκε Σωματείο Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Σωματείο Πανελλήνιας Επιστημονικής Οργάνωσης των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ιδρύθηκε , με έδρα την πόλη της Αθήνας το οποίο αναγνωρίσθηκε με την υπ’ αριθμ. 1796/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στο Μητρώο Σωματείων με αριθμό 28553.

Κυριότεροι Σκοποί του Σωματείου είναι:

· Η αναβάθμιση της επιστημονικής και υπηρεσιακής κατάστασης των μελών του.

· O επιστημονικός διάλογος και η διαμόρφωση επιστημονικών ιδεών ανάμεσα στα μέλη του Σωματείου.

· Η προώθηση της διαρκούς επιμόρφωσης των μελών του Σωματείου.

· Η εκπόνηση μελετών και ερευνών σχετικών με τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων προς την Πολιτεία για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τακτικά μέλη του Σωματείου εγγράφονται οι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο: https://sites.google.com/site/panenosid/home

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ανδριάς Γεώργιος

Πρόεδρος

Κουντούρης Τηλέμαχος

Αντιπρόεδρος

Μακεδών Νικόλαος

Γενικός Γραμματέας

Ράνιος Αθανάσιος

Ταμίας

Καραπάτης Βασίλειος

Ειδικός Γραμματέας

Μανιώτης Ιωάννης

Μέλος

Πάτσης Βασίλειος

Μέλος

Η εγκύκλιος για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στα Δημοτικά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Εγκύκλιο για τον εορτασμό ης επετείου του Πολυτεχνείου και της Εθνικής Αντίστασης εξέδωσε το υπ. Παιδείας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ) , η οποία ορίζει τα εξής:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2011-12

Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2011 12:34

Η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2011-12

Aπό 11-11-2011 ως 30-11-2011 οι προθεσμίες

Οι βάσεις των περσινών μεταθέσεων

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2011-12 καθώς και τις περσινές βάσεις των μεταθέσεων.

Ολόκληρη η εγκύκλιος και οι περσινές βάσεις εδώ

Για τις σχετικές αιτήσεις μετάθεσης κάντε κλικ εδώ (αρχείο σε συμπιεσμένη μορφή .zip)

Δημήτρης Μπράτης

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Διανομή του βιβλίου του μαθητή «Magic Book» στην Γ΄ Δημοτικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Εγκρίθηκε από την υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου η διανομή του βιβλίου του μαθητή «Magic Book» για τη διδασκαλία των Αγγλικών στην Γ΄ Δημοτικού, στο πλαίσιο της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η εκμάθηση της Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία», για το σχολικό έτος 2011-12. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ ΗΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

KΑΤΑΡΓΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Η εγκύκλιος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή τη περασμένη εβδομάδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΟΜΟ) σχετικά με την κατάργηση των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε το υπ. Παιδείας, την οποία υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Προσωπικού Απόστολος Πασχαλίδης.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι «παλιόφιλοι από το Κολέγιο» σε άρθρο της Bild


Η χωρίστρα, το τζιν και το... παχύ μουστάκι

«Υπάρχει μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1973 με τέσσερις συμφοιτητές. Σήμερα, δύο από αυτούς βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης στην Ευρωζώνη», γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, από τα χρόνια που ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

«Οι δύο πολιτικοί είναι παλιόφιλοι από το Κολέγιο!» σημειώνει η Bild και συνεχίζει περιγράφοντας τη φωτογραφία: «Ποιος είναι ο σοσιαλιστής και ποιος ο συντηρητικός ήταν εμφανές ακόμα και τότε: Ο Σαμαράς έχει μια καλοσχηματισμένη χωρίστρα, ενώ ο Παπανδρέου έχει αφήσει τα μαλλιά του μακριά, έχει παχύ μουστάκι και φοράει τζιν».

Συγκατοικούσαν στο φοιτητικό τους δωμάτιο στην Βοστώνη, αλλά έπαιζαν και μαζί μουσική στην ίδια μπάντα. Ο Παπανδρέου έπαιζε κιθάρα και ο Σαμαράς ντραμς», γράφει η εφημερίδα και σημειώνει: «Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Πολιτικά και προσωπικά έχουν απομακρυνθεί εντελώς και τώρα είναι σκληροί αντίπαλοι».

«Και οι δύο άνδρες προέρχονται από οικογένειες της πολιτικής ελίτ» σχολιάζει η εφημερίδα, κάνοντας μια αναφορά στην πολιτική καριέρα του κ. Σαμαρά, τη διαφοροποίησή του επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον σχηματισμό του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης. «Ο Σαμαράς θέλει να αναλάβει την εξουσία, δεν έχει σημασία με ποιον τρόπο. Πρόκειται για μια νίκη του τώρα, ο Παπανδρέου τελικά παραιτείται. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεταβατικής κυβέρνησης, τί και αν δεν έγινε πρωθυπουργός», σχολιάζει η εφημερίδα.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/255763/oi-paliofiloi-apo-to-kolegio-se-arthro-tis-/