«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Στης κατάληψης τα θρανία


                          
                                                                                Kυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013
Tου Πασχου Μανδραβελη
           Έχει ένα δίκιο η ΟΛΜΕ όταν λέει ότι «τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς κι όχι εισαγγελείς, αστυνομικούς και αυτόκλητους “αγανακτισμένους πολίτες”», αλλά πού να βρουν τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς, αφού μόλις άρχισε το σχολικό έτος, εκείνοι απεργούσαν; Και άντε τους βρίσκουν τους εκπαιδευτικούς. Τι θα μάθουν από αυτούς; Την τέχνη της παρανομίας, διά των καταλήψεων;
           Να σημειώσουμε για όσους συνδικαλιστές δεν το γνωρίζουν, ότι το άρθρο 334 παρ. 3 του ποινικού κώδικα προβλέπει: «Οποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».
          Το βασικό πρόβλημα της Παιδείας είναι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λειτουργών της. Αυτοί που δεν ντρέπονται να διδάσκουν το ψεύδος σε νέα παιδιά και στην ελληνική κοινωνία γράφοντας σε ανακοινώσεις ότι οι καταλήψεις νομιμοποιούνται επειδή «αρκετοί μαθητές του λυκείου ψηφίζουν και έχουν όλα τα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη» Α, ναι; Τι ποσοστό των μαθητών λυκείου έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και ψηφίζει; Και με τους μαθητές 12-15 χρόνων του γυμνασίου, που μαθαίνουν από τα τρυφερά τους χρόνια την παρανομία, τι θα γίνει; «Οι πραγματικοί δάσκαλοι που είναι φωτεινό ορόσημο», όπως γράφει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, μπορούν μήπως να εξηγήσουν γιατί είναι αντιπαιδαγωγική η απόφαση κάποιων διευθυντών να μετακινήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς «από σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη σε άλλα γειτονικά, σε απογευματινή βάρδια»; Ας προσέξουμε τον βαθύτατο παραλογισμό που διδάσκεται η νέα γενιά: είναι αντιπαιδαγωγικό να γίνονται μαθήματα, ενώ είναι παιδαγωγικό να μη γίνονται!
         Εχουν ξεφύγει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στη Σάμη της Κεφαλονιάς δικάζονται έξι εργαζόμενοι του δήμου για κάποια παραπτώματα. Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης δεν συμπαρίσταται απλώς στους κατηγορουμένους. Προκήρυξε και «τρίωρη διευκολυντική (!) στάση εργασίας προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να παρευρεθούν στα δικαστήρια». Αυτούς τους δασκάλους έχουμε, αυτούς τους πολίτες έχουμε και θα έχουμε...

Δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη ο πρώτος εκπαιδευτικός που είχε τεθεί σε αργία για αναξιοπρεπή συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας

 

Αθωωτική απόφαση έλαβε  το Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πύργου με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα για τον καθηγητή  Δ. Αχείμαστο o οποίος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας ιδιωτικής διαφοράς του που εκκρρεμούσε στα δικαστηρία. Τον έθεσαν σε διαθεσιμότητα και τον έβγαλαν από την τάξη τους πέρσι  με το αιτιολογικό της αναξιοπρεπούς  συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας χωρίς να έχει τελεσιδικίσει στα δικαστήρια η υπόθεσή του. Στον εκπαιδευτικό είχε συμπαρασταθεί σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας και είχε διοργανωθεί και μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας τόσο από τους Καθηγητές όσο και από τους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς αλλά και τους μαθητές.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία με ΕΑΕΠ

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 624 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, 472 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής, 495 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 46 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ05 - ΠΕ07 (με μετάταξη από τη Β/θμια Εκπ/ση)

Oι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 (με μετάταξη από τη Β/θμια εκπαίδευση) οφείλουν να παρουσιαστούν στο σχολείο προσωρινής τοποθέτησης την Τετάρτη 25-9-2013............

Ανακοίνωση για τις εγγραφές των νεοεισακτέων Α/ετών φοιτητών

24 Σεπ. 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση, που έλαβε η Σύγκλητος του Ιδρύματος (Συνεδρία αριθμ. 999/8/24-9-2013)
δεν θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των νεοεισακτέων Α/ ετών φοιτητών από 25 μέχρι και 30/9/2013 (Αδυναμία λειτουργίας των Γραμματειών, λόγω των κινητοποιήσεων προσωπικού εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου να τεθούν σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος).
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.



Ιωάννινα, 24 Σεπτεμβρίου 2013
Από την Πρυτανεία
 
Σχετικό Αρχείο: http://www.uoi.gr/files/news/attachments/6054.doc

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δυνατότητα ανάληψης της Ευέλικτης Ζώνης από το Δ/ντή του Σχολείου

Σχετικά με τη δυνατότητα ανάληψης της Ευέλικτης Ζώνης από  το Δ/ντή του Σχολείου, σύμφωνα με τη με αριθμ. 29/2008 Πράξη τουΤμήματος Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:
2008_11_25_eyelikti_zoni.pdf

Οριστικά χωρίς Υπεύθυνο Ολοήμερου τα Σχολεία με ΕΑΕΠ

 Ένωση  Διευθυντών Π.Ε.
Διαβάστε την  (19-09-2013) διευκρινιστική εγκύκλιο του Δ/ντή Σπουδών Π.Ε. Κώστα Παπαχρήστου:
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ-ΟΛΟΗΜΕΡΑ_19-09-2013.pdf

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Υπουργείο Παιδείας: Λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2013-2014


Διαβάστε στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας:
-Σκοπός και περιεχόμενο
-Λειτουργία
-Ωράριο και ωρολόγιο πρόγραμμα των ολοήμερων δημοτικών σχολείων
-Εφημερεύοντες - Επιτήρηση μαθητών στο Ολοήμερο πρόγραμμα
-Κατανομή των τμημάτων
-Πρωινή προαιρετική ζώνη κ.λπ

Διαβάστε το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας ΕΔΩ

ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων σε συνέχεια προηγούμενης απόφασής του:
Α) Ανακαλεί την τοποθέτηση της Σιμιτζή Ελένης στο 18ο ΔΣ Ιωαννίνων ως λειτουργικά υπεράριθμης στην οργανική της θέση (16ο ΔΣ Ιωαννίνων) και της τοποθέτηση της Γιαννακού Μαρίας στο 8ο ΔΣ Ιωαννίνων ως λειτουργικά υπεράριθμης στην οργανική της θέση (11ο ΔΣ Ιωαννίνων).
Β) Κρίνει λειτουργικά υπεράριθμους, συμπληρωματικά, τους παρακάτω εκπαιδευτικούς:
1. Μπάτσης Βασίλειος, λειτουργικά υπεράριθμος στο ΔΣ Αγ. Ιωάννη που τοποθετείται στο 3ο ΔΣ Μαρμάρων
2. Ζήγος Κων/νος, λειτουργικά υπεράριθμος στο ΔΣ Καλπακίου που τοποθετείταιστο 2ο ΔΣ Κόνιτσας





Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 60, ΠΕ 19_20 και ΠΕ 16.01 σε σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων.....

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Λείπουν 1843 δάσκαλοι, 1101 νηπιαγωγοί και 2.302 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Αγιασμό με πολλά λειτουργικά προβλήματα έκαναν σήμερα χιλιάδες μαθητές, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδος συνολικά τα κενά ανερχονται σε 5246 , τα οποία αντιστοιχούν:
1843 κενά δασκάλων
1101 κενά νηπιαγωγών
667 κενά καθηγητών αγγλικών
401 καθηγητών Φυσικής Αγωγής
410 καθηγητών Μουσικής, και
825 κενά εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.
 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΝΆ ΚΑΤΑ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΌ

Με παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε διάταξη που επέτρεπε προσαύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με παρέμβαση στην Βουλή  του Συντονιστή του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη , ο υπουργός παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος απέσυρε από το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο τη διάταξη που κατέθεσε  προς ψήφιση προχθες η οποία θα επέτρεπε προσαύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη ή τμήμα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτρεοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να προσαυξάνετε κατά ποσοστό 10%.
Δείτε εδώ τη  κατατεθείσα διάταξη
Δείτε εδώ το έγγραφο της απόσυρσης.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με τις αποσπάσεις

Τι είναι τα παιδιά μου, αποσκευές να τις πηγαινοφέρνω;

Είμαι εκπαιδευτικός ΠΕ60 και ζητούσα απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων.

Εκτός του ότι δεν αποσπάστηκα, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση  'υποβολή ενστάσεων' ευσταθεί στην περίπτωσή μου, όταν στα Γιάννενα δεν αποσπάστηκε νηπιαγωγός ,παρά μόνο κατα προτεραιότητα.[2 νομίζω].
Είμαι σίγουρη ότι β΄ φάση αποσπάσεων δε θα γίνει , εκτός κι αν εχουν αφήσει απ' έξω -επίτηδες-κάποιους να τους βολέψουν κι αυτους και να μας βάλουν πάλι στην ίδια αγωνία.Κι ενω οι αιρετοίτου ΚΥΣΔΕ βγήκαν κι ενημέρωσαν τους συναδελφους για την -προφορική έστω δέσμευση για΄- β΄ φαση αποσπάσεων, οι του ΠΥΣΠΕ που είναι;
Τους έχω στειλει mail αλλά βούβα.
Κρυβονται;
Άς μου απαντήσουν τι θα απογίνουν μόνα τους στα Γιάννινα 2 παιδιά [1 ανήλικο κι ένα με αναπηρία ] με μια γιαγιά με βαρύ και δυσίατο νόσημα ,αν εγώ είμαι 500 χιλ. μακρυά;
Τι είναι αποσκευές να τις πηγαινοφέρνω;
Το ότι μας καταλαβαίνουν όλοι, δεν θα μου δώσει τα ναύλα μου, ουτε την ηρεμία μου. Αλήθεια έχουν καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός τους ψήφισε για να τον υπηρετούν κι όχι για να τους υπηρετεί;
Τα 17 κενά που ανακοινώθηκαν στα Γιάννενα γιατί τα ζήτησαν; Τώρα να ενημερώσουν οι αιρετοί τους συναδέλφους. 
Γιατί στις επόμενες εκλογές θα ψηφιζουν μόνοι τους ,τους εαυτούς τους. Τέλος ας μας πουν οι της ΔΟΕ αν καλυπτόμαστε νομικά να ξεκινήσουμε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον όλων αυτών που μας θίγουν.

Η «ομηρία» των εκπαιδευτικών έγινε «ξαφνικός θάνατος»

των Παναγιώτη Λούκα και Χρήστου Μπλέτσα

Η «ομηρία» των εκπαιδευτικών της Α/θμιας Εκπαίδευσης που περίμεναν απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και των οικογενειών τους έλαβε τέλος με τον «ξαφνικό θάνατο» των ελπίδων τους και του οικογενειακού τους  προγραμματισμού.
Οι παλινωδίες, ο εμπαιγμός  και  η ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιήσει και τις πιο απλές πάγιες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αποδείχτηκαν για άλλη μία φορά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για το σχολικό έτος 2013-14.
Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδείχτηκε ανίκανη και για το πιο απλό πράγμα: ανίκανη να υπερασπίσει τα συμφέροντα των υπαλλήλων της αλλά , κυρίως, των μαθητών!
Οι καταγγελίες των εκπροσώπων του Κλάδου για ουσιαστική αλλοίωση των αναγκών των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς, η πρωτοφανής και παράλογη απόφαση να αποσπαστούν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί , αν και υπάρχουν ανάγκες σε πολλά ΠΥΣΠΕ, οι συνεχόμενες αναβολές ενός , κατά τα φαινόμενα, «προσχεδιασμένου εγκλήματος» είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στον εκπαιδευτικό κόσμο.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, επιστήμονες με οικογένειες, με μισθούς που οι ίδιοι οι Υπουργοί Παιδείας έχουν χαρακτηρίσει «άδικους» και «μισθούς πείνας», αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο συμφερόντων τους για να εργαστούν στις οργανικές τους θέσεις.
Με πενιχρές οικονομικές δυνατότητες θα εργαστούν σε τόπους μακριά από τα παιδιά και τους/τις συζύγους τους, μακριά από τις εστίες τους.
Οι εκπαιδευτικοί δε ζητάμε να έχουμε προνομιούχο θέση εις βάρος των συμπολιτών μας αλλά απαιτούμε ισονομία, δικαιοσύνη και πάνω από όλα «η επανάσταση της κοινής λογικής» να επικρατήσει επιτέλους στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
Δε ζητάμε να δημιουργηθούν τμήματα και θέσεις εργασίας εκεί που δεν υπάρχει λόγος, ζητάμε να υπάρχει ορθολογική και παιδαγωγική λογική στην κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού, ζητάμε οι τάξεις να δημιουργούνται με γνώμονα το καλό των μαθητών κι όχι το χαμηλότερο κόστος για την κυβέρνηση.
Ζητάμε να υπάρχουν διαδικασίες αδιάβλητες οι οποίες θα εγγυώνται ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται κάθε φορά έχουν ως στόχο το συμφέρον των μαθητών μας.
Απαιτούμε :
1)    Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που έστειλαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης για να γίνει φανερός ο ακριβής αριθμός των λειτουργικών κενών σε όλη την Ελλάδα.
2)    Να επαναληφθεί η διαδικασία των αποσπάσεων με στόχο να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά.
3)    Να παραιτηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
4)    Να μην υπάρξει με την έναρξη του σχολικού έτους ούτε ένα κενό, ούτε μία τάξη χωρίς δάσκαλο, ούτε ένας μαθητής να μη στερηθεί το αγαθό της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.
5)    Οποιαδήποτε μεταβολή στις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών να γίνει με παιδαγωγικά κριτήρια και μόνο.
Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία του τόπου μας να συναισθανθεί κάποια στιγμή τα αποτελέσματα της ανικανότητάς της. Ελπίζουμε να καταλάβει τον πόνο και την οδύνη που έκανε να αισθανθούν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.  
Αν δε μπορείτε να κατανοήσετε τα αυτονόητα, παραιτηθείτε κι απαλλάξτε το χώρο της Παιδείας από την παρουσία σας.
Αυτοί που υποφέρουν δεν είναι αριθμοί, είναι ψυχές, είναι συμπολίτες μας, είναι τα παιδιά μας.

Οι εκπαιδευτικοί :
Λούκας Παναγιώτης
Μπλέτσας Χρήστος

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικοί ΠΕ που αποσπώνται στις ΠΔΕ, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ΙΤΥΕ και ΙΕΠ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των   εκπαιδευτικών Δ.Ε. που αποσπώνται  στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις   Εκπαίδευσης, στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ (ΙΤΥΕ) και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για το σχολικό έτος 2013-2014.
1.Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται  στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  κάνετε κλικ εδώ 
2.Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται  στις   Διευθύνσεις   Εκπαίδευσης  κάνετε κλικ εδώ
3.Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται  στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ κάνετε κλικ εδώ
4.Για να δείτε τα ονόματα των εκπαιδευτικών που αποσπώνται  στο ΙΕΠ   κάνετε κλικ εδώ

Παρουσία εκπ/κών όλων των κλάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Όσοι εκπαιδευτικοί B/θμιας εκπαίδευσης όλων των κλάδων έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης α) ως κατά προτεραιότητα (σύζυγοι ενστόλων, δικαστικών, μελών ΔΕΠ και αιρετοί ΟΤΑ), β) ως ειδική κατηγορία (ασθένειες που εμπίπτουν στο αρθ.13 του ΠΔ50/96 και πολύτεκνοι), γ) με συνεξέταση, ή αίτηση μετάταξης έως 19 Ιουλίου 2013 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν1824 ή έχουν μεταταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν4057 και του ν4172 οφείλουν να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση ή στη θέση που θα αποσπαστούν αντί της 2-9-2013 στις 5-9-2013.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ