«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Κάλαντα παντού από το πρωΐ στα Γιάννενα


Παιδιά με τρίγωνα, με μουσικά όργανα αλλά και ενήλικες με κλαρίνα και ντέφια, γυρνούν από το πρωί στους δρόμους της πόλης και τραγουδώντας τα κάλαντα, δίνουν παραμονή πρωτοχρονιάς έναν εορταστικό τόνο στα Γιάννενα. Στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε, βλέπετε μια οκταμελη παρέα παιδιών να τραγουδά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στα σκαλιά της Καμάρας (γωνία των οδών Μιχ. Αγγέλου & Χαρ. Τρικούπη). Με τα μουσικά τους όργανα και πολύ κέφι, κερδίζουν τις εντυπώσεις αλλά και το φιλοδώρημα των περαστικών!

ΠΗΓΗ:  http://epirusgate.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9539.html?spref=fb

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων 2013

Έναν διαφορετικό τόνο έδωσαν οι μαθητές των σχολείων της πόλης για δύο συνεχόμενες ημέρες στην κεντρική πλατεία στα Ιωάννινα, συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα "ήθη και έθιμα των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" μετά από  πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Οι μαθητές εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας με τα έργα τους τα ήθη και έθιμα των 28 ευρωπαϊκών χωρών μελών της Ε.Ε. Στους πάγκους των χωρών που εκπροσωπούσαν, απολαύσαμε στολίδια, παραδοσιακά γλυκά, μπισκότα και οτιδήποτε σχετίζεται με τα Χριστούγεννα.

Ταυτόχρονα οι μαθητές παρουσίασαν με τη σειρά τα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει, για να μας φέρουν πιο κοντά με τους ανθρώπους, τα ήθη και έθιμα των χωρών.

Η ατμόσφαιρα εορταστική, τα παιδιά το χάρηκαν και μας εντυπωσίασαν με τη ζωντάνια τους!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct) Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών & το Δήμο Ζίτσας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων (Πλατεία Πύρρου), Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 -12-2013 και ώρες από 9.30 έως 13.30 , με τη συνεργασία Σχολικών Μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων και με τίτλο :
«’Ηθη και Έθιμα Χριστουγέννων των 28 χωρών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Για να δείτε το πρόγραμμα κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://3dim-ioann.ioa.sch.gr/sp3/wp-content/uploads/programma-programm-19-201.jpg
                  


                    

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η εγκύκλιος για την εφαρμογή της Αυτοαξιολόγησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Εγκύκλιο   για τις διαδικασίες υλοποίησης της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου σε όλες τις σχολικές μονάδες της Χώρας, υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Σ, Κεδίκογλου.  Δείτε εδώ την εγκύκλιο
Επίσης ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου  Γιώργος  Πασιάς απέστειλε επιστολή προς τους   Διευθυντές,  τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων και τους Σχολικούς Συμβούλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της ΑΕΕ.
 Δείτε εδώ την επιστολή
Το esos παρουσιάζει ακόμη το θεσμικό πλαίσιο των διαδικασιών. Δείτε εδώ