«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Νέα εγκύκλιος για την πειθαρχική διαδικασία

http://www.gdimitrakopoulos.gr/

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κλειστά τα σχολεία στις 16, 19, 23 και 26 Μαΐου λόγω εκλογών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Με έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης  στο υπουργείο Παιδείας ζητά την   παράδοση των σχολείων τα στις  16, 17, 18 και 19 Μαΐου, καθώς  και στις 23 24,25 και 26 Μαΐου, προκειμένου να μετατραπούν οι σχολικές αίθουσες σε εκλογικά κέντρα για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εκδόθηκε η εγκύκλιος μεταθέσεων. Δείτε όλα τα έντυπα

 http://www.gdimitrakopoulos.gr/
 ypaith





Δείτε
εδώ την εγκύκλιο
εδώ τα έντυπα

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εγκύκλιος για τις πειθαρχικές διώξεις των εκπαιδευτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 
Στοιχεία από την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου στον κλάδο των εκπαιδευτικών , παρουσίασε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Κεδίκογου  τόνισε τις ιδιαιτερότητες που η εφαρμογή αυτή, και ιδίως η ρύθμιση της αυτοδίκαιης θέσης σε αργία, παρουσιάζει στον χώρο της εκπαίδευσης.
 Στο πλαίσιο αυτό, προκρίθηκε η έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο Παιδείας με τη συνεργασία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να γίνεται ορθή εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου και να αποφεύγονται τυχόν καταχρηστικές πειθαρχικές διώξεις.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης να γίνει κατά προτεραιότητα ο έλεγχος της εγκυρότητας των πτυχίων και πιστοποιητικών των στελεχών εκπαίδευσης, από το Υπουργείο Παιδείας και η χορήγηση σχετικές τεχνογνωσίας από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ιδού, τι μας περιμένει μέχρι το 2016. Δείτε τις εξαγγελίες Μητσοτάκη


Γιώργος Δημητρακόπουλος
«…Για πρώτη φορά θεσμοθετήσαμε τη συγκριτική αξιολόγηση στον προσδιορισμό των ανώτατων ποσοστών των δημοσίων υπαλλήλων ανά κλίμακα βαθμολογίας.
…Σχεδιάζουμε τον εξορθολογισμό του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.
…Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο…   Ενεργοποιούμε τις γραπτές εξετάσεις και τις δομημένες συνεντεύξεις
…Σχεδιάζουμε ένα νέο, καινοτόμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων… Δημιουργούμε, με άλλα λόγια, μια εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια, που ενσωματώνει το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις»
Δείτε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου