«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι σε Αθήνα και άλλες 100 πόλεις

Αθήνα, Μιλάνο, Παρίσι και άλλες 100 πόλεις σε μία ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία. Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» έχουν κατακλύσει από το απόγευμα της Κυριακής την πλατεία Συντάγματος σε μία συγκέντρωση που φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Δυναμικό «παρών» των Ελλήνων πολιτών για πέμπτη ημέρα στις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.

Κεντρικό σύνθημα «Μαζί τα φάγανε, να φύγουν όλοι» στην πλατεία Συντάγματος, όπου κυριαρχούν τα συνθήματα σε ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά.

Οι κινητοποιήσεις προσλαμβάνουν πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς μέσω Διαδικτύου απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν σήμερα στο κίνημα διαμαρτυρίας. Οι «Αγανακτισμένοι» βγήκαν στην Πιάτσα Ντουόμο του Μιλάνου, στη Σανς Ελιζέ και σε περισσότερες από 100 πόλεις.

Οι πολίτες που κατεβαίνουν κάθε ημέρα στο Σύνταγμα προχώρησαν σε αυτοοργάνωση. Συγκρότησαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, ενώ οι σκηνές είναι την Κυριακή περισσότερες από όλες τις προηγούμενες μέρες. Το πρόγραμμα προβλέπει μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζει και η σελίδα της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης», που δημιούργησαν Έλληνες και Ισπανοί.

Μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, οι Ευρωπαίοι έχουν κληθεί να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις κεντρικές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων την Κυριακή.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: