«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ιστορίες καλοκαιρινής τρέλας και άλλες διευκρινιστικές.

Ιστορίες καλοκαιρινής τρέλας και άλλες διευκρινιστικές

Της Παρασκευής Νταλαούτη (vntala@gmail.com)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της γενικής διεύθυνσης διοίκησης - διευθύνσεις προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε.τμήματα: Β΄2-8-2011/ 87928 (α) /Δ1:

“Οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων που επιθυμούν να ανακαλέσουν τη δήλωση προτίμησής τους, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ανάκλησης μέχρι την Πέμπτη 4-8-2011”.

Επειδή είχε προηγηθεί η τροποποίηση του Ν3848, και δεν μπορούσαμε οι υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι να μετέχουμε και στην επιλογή σχολικών συμβούλων και στην επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων αναγκάστηκα και απέσυρα την από 22-07-2011 δήλωση τοποθέτησής μου σε σχολεία του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, όπως διευκρίνιζαν προγενέστερες διευκρινιστικές της ίδιας διεύθυνσης του Υπουργείου.
Mε χθεσινή εγκύκλιο της παραπάνω διεύθυνσης διοίκησης (αρ. πρωτ. 25451β/δ1 04/08/2011) το Υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι:
«Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν υποβάλλει Δηλώσεις προτίμησης ή επιθυμούν την τροποποίηση των αρχικών τους δηλώσεων, μπορούν να υποβάλλουν νέες δηλώσεις προτίμησης ύστερα από σχετική πρόσκληση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση του έλεγχου και την κύρωση των πινάκων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Στην πρόσκληση για υποβολή δηλώσεων προτίμησης τάσσεται σύντομη αποκλειστική προθεσμία».

Φανταστήκαμε ότι αφορούσε υποψηφίους σχολικούς συμβούλους που δεν θέλουν να συνεχίσουν (μετά τη δημοσίευση των μορίων) και θέλουν να μετέχουν στην επιλογή διευθυντών σχολείων.
Με ανακοινοποίηση της ανωτέρω διευκρινιστικής σήμερα 05/08/2011 το Υπουργείο διορθώνει:
“Όσοι υποψήφιοι είναι ταυτόχρονα υποψήφιοι και για θέσεις σχολικών συμβούλων και δεν έχουν υποβάλλει Δηλώσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις προτίμησης”.
Τελικά οι υποψήφιοι σχολικοί σύμβουλοι μπορούν να μετέχουν και στις δυο διαδικασίες; Έχει αλλάξει κάτι ή έχει γίνει κάποιο λάθος;

Πρέπει να κάνουμε πάλι δήλωση σχολείων;


Ας μου εξηγήσει κάποιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: