«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το σοκ

Γρηγόρης Νικολόπουλος

nikolopoulos@reporter.gr

Ίσως να είναι δύσκολο σε πολλούς απο εμάς να το δεχθούμε, ίσως μας φοβίζει η αλλαγή, αλλά η αλήθεια είναι οτι πλέον πρέπει να πάρουμε «διαζύγιο» απο τους πολιτικούς μας. Και δεν αναφέρομαι στα δυο μεγάλα κόμματα μόνο, αλλά σε όλα τα κόμματα και όλους τους πολιτικούς μας. Διότι πλέον ζούμε σε χωριστούς κόσμους. Τα πολιτικά κόμματα ζούν σε ένα κόσμο και εμείς σε έναν άλλο.

Δείτε για πράδειγμα τη χρηματοδότηση των κομμάτων απο τον προυπολογισμό του 2011. Πήραν 6 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο απο το 2010. Όλα τα κόμματα. Όχι μόνο τα δυο μεγάλα. Δείτε επίσης την τιτάνια προσπάθεια των πολιτικών να διατηρήσουν το δημόσιο μεγάλο, τους μισθούς τους υψηλότατους, τα προνόμια τους άθικτα.

Όλοι αυτοί, πέραν του θεάτρου που παίζουν στη Βουλή και τα τηλεοπτικά κανάλια, έναν κοινό στόχο έχουν: Την συνδιαχείριση (κατανεμημένη ανάλογα με την πολιτική τους δύναμη) της εξουσίας και τη νομή του δημοσίου χρήματος. Προκειμένου να πετύχουν αυτόν τον στόχο, επιτίθενται στους πολίτες μειώνοντας τα εισοδήματα, φορολογώντς τα πάντα, καταστρέφοντας την οικονομία εκ θεμελίων.

συνέχεια........


Δεν υπάρχουν σχόλια: