«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για τις ιατρικές εξετάσεις των μαθητών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 6-9-2012
Αρ. Πρωτ.: 184
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr
ΠΡΟΣ : 1. Γονείς
2. Μέλη Συλλόγου
Κοιν. : ΔΟΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς εκτός από ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών βρίσκει τα σχολεία αντιμέτωπα και μ’ ένα ακόμη οξύ πρόβλημα.
Σύμφωνα με το νόμο η εγγραφή των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη Δημοτικού απαιτεί μια σειρά ιατρικών εξετάσεων και εμβολίων. Στη σημερινή συγκυρία αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, αλλά πολύ περισσότερο οικονομική επιβάρυνση των γονέων των μαθητών μας. Η παροχή αυτών των υπηρεσιών είναι βασική υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων διαπιστώνοντας το πρόβλημα αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη με τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων της πόλης μας, την Πέμπτη 6/9/2012 προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος αυτού.
Κοινή απαίτηση είναι η φροντίδα υγείας, πρόληψης και θεραπείας να παρέχεται μέσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και όχι μέσω Μ.Κ.Ο., κοινωνικών ιατρείων και εθελοντικών οργανώσεων.
Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα επισκεφθεί άμεσα τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Ηπείρου και τις διοικήσεις των νοσοκομείων για την επίτευξη του στόχου αυτού και καλούμε μας γονείς να συμπορευτούν μαζί μας στην προσπάθεια αυτή.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: