«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η τροχαία ζήτησε χρήματα από τους γονείς για να καλύψει ποδηλατοδρομία μαθητών την ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων

Ημέρα Μνήμης – Αγία Παρασκευή:
Ποδηλατοπορεία Μαθητών Δημοτικών

Μια από τις πιο ελπιδοφόρες δράσεις την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή. Τέσσερις σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της περιοχής οργάνωσαν ποδηλατοπορεία στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά. Παραθέτουμε παρακάτω ένα μικρο ενημερωτικό κείμενο που έγραψε ο εκπρόσωπος ενός από τους συλλόγους που συμμετείχαν κος Δ. Κολώνιας.  Παραθέτουμε επίσης την αλληλογραφία ανάμεσα στους συλλόγους Γονέων και την Τροχαία Αγίας Παρασκευής από την οποία ζήτησαν να συνδράμει για την ασφαλή ολοκλήρωση της πορείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Τροχαία ζήτησε χρηματική αποζημίωση για να διαθέσει οχήματα και προσωπικό, για μια δραστηριότητα Παιδιών που έθετε σαν στόχο την Οδική Ασφάλεια και για μια Ημέρα που επίσημα το ελληνικό κράτος έχει αναγνωρίσει από πέρισυ…  Δυστυχώς ακόμα μια φορά συναντήσαμε την λογική και τον παραλογισμό, την ελπίδα και την απελπισία να  συν-υπάρχουν στην ίδια χώρα, στην ίδια γειτονιά. Η εκδήλωση φυσικά πραγματοποιήθηκε χωρίς την συνδρομή της Τροχαίας. Μετά από επικοινωνία με τον σύλλογο μας και απεύθυνση σε ποδηλατικές ομάδες βρέθηκαν άμεσα άνθρωποι πρόθυμοι και ικανοί να βοηθήσουν -χωρίς χρονοχρέωση- ώστε να γίνει με ασφάλεια η πορεία.                                                                                                        SOS Tροχαία Εγκλήματα
Ο Οδυσσέας για τον οποίο υπάρχει αναφορά στο κείμενο, μαθητής πρώτης Γυμνασίου, απόφοιτος Δημοτικού της Αγίας Παρασκευής, ποδηλάτης, χάθηκε τον Αύγουστο χτυπημένος από αυτοκίνητο στα Γλυκά Νερά.

2η   Ποδηλατοβόλτα στις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής
Με  μεγάλη συμμετοχή  μικρών και μεγάλων φίλων πραγματοποιήθηκε η 2η ποδηλατοπορεία που συνδιοργάνωσαν μαζί  το σχολείο μας, ( 4ο-10ο Δημοτικό)  με το  5ο-11ο, 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία στους δρόμους  της Αγ. Παρασκευής  το πρωί της Κυριακής 18ης  Νοέμβρη.  Αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων από Τροχαία Δυστυχήματα  –άλλωστε πρόσφατα «χάσαμε»  ένα δικό μας παιδί, τον Οδυσσέα που περνούσε τον δρόμο μέ το ποδήλατο του – και στην Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Γύρω στα 300 άτομα διαφόρων ηλικιών απλώθηκαν στην πόλη με τα ποδήλατα τους διεκδικώντας περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, δημιουργία ποδηλατοδρόμων και λιγότερη «υποστήριξη»  στο Ι.Χ.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης η συνάντηση των ανθρώπων που αγαπούν το ποδήλατο ήταν μια μικρή όαση και από παντού εκφράζονταν η θέληση να ξαναγίνει το συντομότερο.
Να σημειώσουμε εδώ την εξαιρετική και ουσιαστική συνδρομή των Φίλων του Ποδηλάτου από το Ν. Ηράκλειο  που μας βοήθησαν πάρα πολύ στην ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας.
Το μόνο μελανό σημείο στην όλη αυτή προσπάθεια ήταν η στάση της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής που με μια πράξη που την εκθέτει – και που δεν θα αφήσουμε αναπάντηση –απαίτησε χρηματικό ποσό, σύμφωνα με το νόμο που μας απέστειλε, του Μάρτη 2012, για να συνδράμει στην κάλυψη της ποδηλατοπορείας, γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Εκ  μέρους του  Δ.Σ.  4ου-10ου Δημοτικού
Δ. ΚΟΛΩΝΙΑΣ

Διαβάστε τις απαντήσεις της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής στην αίτηση που υπέβαλαν στις 12/11/2012 οι σύλλογοι Γονέων  ΕΔΩ .
Μετά την άρνηση των γονιών πληρώσουν η Τροχαία τους ενημέρωσε πως “δέν συνηγορεί στην πραγματοποίηση” της εκδήλωσης.

ΠΗΓΗ: http://sostegr.wordpress.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: