«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Καταδίκη γονέων για δυσφήμιση εκπαιδευτικού

Ταλαιπωρούσαν όλη την σχολική κοινότητα επί δύο συνεχόμενες χρονιές με τις ενέργειές τους και τις απειλητικές παρεμβάσεις τους

http://www.alfavita.gr

Το Υπουργείο δεν προφυλάσσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς που απειλούνται και εκφοβίζονται κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου .

Στις 6 Οκτώβρη 2014 εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών η μηνυτήρια αγωγή δασκάλας στο 3ο ΔΣ Παλλήνης και μέλους του συλλόγου μας κατά των γονέων μαθήτριας του σχολείου που ταλαιπωρούσαν όλη την σχολική κοινότητα επί δύο συνεχόμενες χρονιές με τις ενέργειές τους και τις απειλητικές παρεμβάσεις σε παντός είδους θεσμικό πλαίσιο, με δικαστικά έγγραφα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.
Η απόφαση του δικαστηρίου καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή,για δυσφήμιση . Επιδίκασε μάλιστα την κάλυψη των δικαστικών εξόδων στους καταδικασθέντες .
Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα , στα πλαίσια της αντιμετώπισης παράλογων και πιεστικών ενεργειών από μεμονωμένους γονείς σε βάρος , εκπαιδευτικών που αποδεδειγμένα εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους στους δύσκολους αυτούς καιρούς όπου η αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου στα πλαίσια μιας νέας επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης , έχει ανοίξει το δρόμο σε μια βιομηχανία διώξεων μέσα σ’ ένα κλίμα γενικευμένης φοβίας.
Παράλληλα αποδείχτηκε, για μιά ακόμη φορά, ότι το Υπουργείο δεν προφυλάσσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς που θίγονται , απειλούνται και εκφοβίζονται κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 9 Απρίλη 2013, είχε προκηρυχτεί Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ώρα έξω από το Σχολείο με στόχο την στήριξη τόσο της συγκεκριμένης δασκάλας όσο και το σύνολο των διδασκόντων στο 3ο Παλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: