«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες"

Οι Eυρωπαίοι χόρεψαν συρτάκι και φώναξαν: "Είμαστε όλοι Έλληνες". Βίντεο

Mε το σύνθημα "Είμαι και εγώ Έλληνας" έγιναν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η ελληνική μουσική και το κλασικό πλέον ΣΥΡΤΑΚΙ, που χόρεψαν δεόντως οι διαδηλωτές.

Στο Παρίσι, το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πάνω από 17 οργανώσεις δήλωσαν συμμετοχή, ενώ το παρών έδωσαν το κίνημα των «Αγανακτισμένων», καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο Βερολίνο, το Μόναχο και την Κολωνία. Στο Λονδίνο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας.

Κινητοποίηση και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Όπως επισημάνθηκε σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

Στον μπλογκ http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

ΠΗΓΗ: mantata.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: