«Είναι καλύτερο φυσικά να ξέρει κανείς έστω και πράγματα που δεν έχουν αξία, από το να μην ξέρει τίποτε.»
Σενέκας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παρέλαση χωρίς απρόοπτα

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη στο κέντρο της πόλης. Τα κάγκελα είχαν τοποθετηθεί αρκετά μακριά από την κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Ο κόσμος παρακολουθούσε χωρίς την χαρά παρελθόντων ετών.

Η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας ένα σχεδόν μήνα μετά από την επεισοδιακή παρέλασης στην απελευθέρωση της πόλης, ολοκληρώθηκε άψογα και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Υπήρξαν μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών που δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς την πλευρά των επισήμων αλλά κι αυτοί εισέπραξαν το ίδιο θερμό χειροκρότημα από την εξέδρα.

Οι ανάπηροι πολέμου, σιωπηλοί βρέθηκαν από νωρίς στην εξέδρα που είχε στηθεί ακριβώς απέναντι από εκείνη των επισήμων και από κει παρακολουθούσαν. Με μελαγχολία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από το πρωί σε όλο το κέντρο της πόλης. Ειδικά η περιοχή της Ακαδημίας είχε μετατραπεί σε φρούριο.

Εκεί συγκεντρώθηκαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητές και εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά το πέρας της παρέλασης έκαναν πορεία και συγκέντρωση στο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αν αξίζει να σημειωθεί κάτι ακόμη αυτό είναι η παντελής απουσία εκπροσώπησης της Κυβέρνησης από τις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιωαννίνων.

EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: